Camilla Glomsås

Camilla er 26 år og bor i Brummundal. Hun er en ekte friluftsentusiast med et bredt spekter av interesser. Hun elsker å sanke og høste, padle havkajakk, og er både turleder og instruktør på havet. I tillegg driver hun med orientering, håndarbeid, og programmering, inkludert arbeid med droner og utvikling. Camilla har en utvidet bachelor […]

Camilla er 26 år og bor i Brummundal. Hun er en ekte friluftsentusiast med et bredt spekter av interesser. Hun elsker å sanke og høste, padle havkajakk, og er både turleder og instruktør på havet. I tillegg driver hun med orientering, håndarbeid, og programmering, inkludert arbeid med droner og utvikling.

Camilla har en utvidet bachelor i økonomi og administrasjon med profilering i regnskapsføring. Dette var en yrkesretningen lot seg kombinere med gårdsdrift hjemme. Hun ble fascinert av fagene «Miljøledelse og bærekraftsrapportering» og «Samfunnsøkonomisk prosjektanalyse», og fra toppen av et hogstfelt innså hun at hun ønsket å jobbe mer med dette. Hennes kjærlighet for skogen, som alltid har vært hennes «lekeplass nr.1» med trehyttebygging, bekkoppdemming, og milevis av turer, inspirerte henne til å bidra til forvaltning og vedlikehold av skog.

-Jeg har alltid vært glad i å være ute, og spesielt i skogen. Og det man er glad i, vil man gjerne ta vare på, sier Camilla

Dette førte henne til masterstudiet i Bioøkonomi ved NMBU, hvor hun kunne fordype seg i både skogfag og kvalitetsstyring/rapportering. Her fant hun glede i å «demontere» standarder og rammeverk, og å sy sammen rapportering og dokumentasjon som gir mening.

Akkurat nå jobber Camilla for Skogkurs (skogbrukets kurs- og kompetansesenter), som en del av traineeløpet i Trainee Innlandet. Her er hun ansatt som bærekraftstrainee, med hovedområde rapportering og strategisk utvikling. Hun jobber med å demontere forskjellige standarder for bærekraftsrapportering, og prøve å finne en praktisk måte å svare ut kravene til de forskjellige rapporteringene.

Camilla drømmer om å fortsette å jobbe med bærekraft, rapportering, og kvalitetsstyring innen skog- og trenæringen. Hun ønsker også å utnytte sin hobby med programmering i datahåndtering og -kobling.

-Vi får se når trainee-perioden er over. Både Moelven og Skogkurs står høyt i min «bok» blant potensielle arbeidsgivere. Ellers kunne det også vært gøy å  ta opp igjen arbeidet som ble påbegynt med Glommen Mjøsen under master oppgaven, og blant annet satt ideen om praktisk implementering av miljøtaksonomien til EU ut i livet, sier Camillla.

Vi er veldig glade for å ha Camilla med oss som skogambassadør. Hennes ferdigheter og lidenskap for både skog og teknologi vil være en stor ressurs for skognæringen.