Erlend Grande

25 år gamle Erlend Grande fra Overhalla i Trøndelag fant interessen for skogfaget på videregående. På Naturbruk-linja på Grong Vgs. var egentlig jakt og friluftsliv hovedfokuset, men etter innføring i skogbruk ble det fullført bachelorgrad i skogbruk på Evenstad og master i skogfag ved NMBU. Interessen for faget bunnet først og fremst i det å […]

25 år gamle Erlend Grande fra Overhalla i Trøndelag fant interessen for skogfaget på videregående. På Naturbruk-linja på Grong Vgs. var egentlig jakt og friluftsliv hovedfokuset, men etter innføring i skogbruk ble det fullført bachelorgrad i skogbruk på Evenstad og master i skogfag ved NMBU.

Interessen for faget bunnet først og fremst i det å være ute. Videre oppdaget han at skogbruket som en arbeidsplass der det er mulig å kombinere arbeid ute og inne, samtidig som det er tilnærmet garanti for at du får jobb med en utdanning innen faget. Og slik ble han solgt.  

I dag jobber han 50 prosent som skogkonsulent for Skogselskapet i Trøndelag og 50 prosent som prosjektleder for Skogplanter Midt-Norge. Kontoret er på Kvatninga, på grensen til Namsos, men arbeidsplassen kan være i hele Trøndelag. 

Det Erlend liker best med skogfaget er den frie arbeidshverdagen med mange spennende arbeidsoppgaver. Har kan han styre mye selv og får kombinere feltarbeid med kontor på en fin måte. Samtidig jobber han mye med informasjonsformidling til ungdom og folk flest, noe han setter ekstra pris på. 

Etter arbeidstid har han fortsatt med jakt og fiske i vakre Trøndelag. Her er det flust av flotte friluftsområder, både for stor- og småviltjakt og fisking etter både fjellørret og laks.  

Les hele intervjuet med Erlend