Gudmund Botnevik

28 år gamle Gudmund bor i Siljan i Telemark sammen med sin samboer og hund. Oppvokst på en gård har han alltid hatt en dragning mot skogen og det å være ute og fant tidlig interessen for motorsag og vedhogst. Etter å ha fullført VG1 Naturbruk i Bergen og deretter VG2 Skogbruk på Saggrenda videregående […]

28 år gamle Gudmund bor i Siljan i Telemark sammen med sin samboer og hund. Oppvokst på en gård har han alltid hatt en dragning mot skogen og det å være ute og fant tidlig interessen for motorsag og vedhogst. Etter å ha fullført VG1 Naturbruk i Bergen og deretter VG2 Skogbruk på Saggrenda videregående skole i Kongsberg, begynte han å utforske mulighetene som skogbruket kunne tilby.

Etter en lærlingperiode hos Søndenaa Skogsdrift i Ryfylke og et år i militæret, tok Gudmund sats på høyere utdanning. Han fullførte en mastergrad i Skogfag ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i 2022. For Gudmund ble NMBU det naturlige valget etter anbefalinger fra tidligere studenter. En bror som også skulle begynne der, veide også tungt i beslutningen.

For Gudmund handler skogbruk om den perfekte balansen mellom ute- og inneaktiviteter, samt friheten til å styre sin egen arbeidsdag. Han setter stor pris på det kollegiale miljøet i bransjen, hvor diskusjoner og samarbeid er avgjørende for å finne optimale løsninger.

Gudmund har i dag en prosjektstilling hos Fritzøe Skoger frem til 2025 og ser optimistisk på fremtiden. Han håper på å sikre en fast stilling hos Fritzøe Skoger, hvor han allerede er involvert i spennende prosjekter som han ser frem til å følge til ende.

Les hele intervjuet med Gudmund