Skogambassadørene

Bli bedre kjent med skogambassadørene våre

Dette er unge, talentfulle personer som enten jobber, er lærlinger eller studerer innen skogfag. De er lidenskapelige og dedikerte til sitt fagfelt og ønsker å dele sin entusiasme med deg. De tar deg med gjennom deres arbeids- og studiehverdag, og gir deg et unikt innblikk i mangfoldet og spennet av muligheter som skognæringen har å by på. Les mer om hver og en av de nedenfor og følg med på våre sosiale mediekanaler for mer inspirasjon og innsikt.

Camilla Glomsås

Camilla Glomsås

Trainee, Skogkurs (Trainee Innlandet)

Camilla er 26 år og bor i Brummundal. Hun er en ekte friluftsentusiast med et bredt spekter av interesser. Hun elsker å sanke og høste, padle havkajakk, og er både turleder og instruktør på havet. I tillegg driver hun med orientering, håndarbeid, og programmering, inkludert arbeid med droner og utvikling. Camilla har en utvidet bachelor […]

Les mer
Camilla Glomsås

Camilla Glomsås

Trainee, Skogkurs (Trainee Innlandet)

Camilla er 26 år og bor i Brummundal. Hun er en ekte friluftsentusiast med et bredt spekter av interesser. Hun elsker å sanke og høste, padle havkajakk, og er både turleder og instruktør på havet. I tillegg driver hun med orientering, håndarbeid, og programmering, inkludert arbeid med droner og utvikling.

Camilla har en utvidet bachelor i økonomi og administrasjon med profilering i regnskapsføring. Dette var en yrkesretningen lot seg kombinere med gårdsdrift hjemme. Hun ble fascinert av fagene «Miljøledelse og bærekraftsrapportering» og «Samfunnsøkonomisk prosjektanalyse», og fra toppen av et hogstfelt innså hun at hun ønsket å jobbe mer med dette. Hennes kjærlighet for skogen, som alltid har vært hennes «lekeplass nr.1» med trehyttebygging, bekkoppdemming, og milevis av turer, inspirerte henne til å bidra til forvaltning og vedlikehold av skog.

-Jeg har alltid vært glad i å være ute, og spesielt i skogen. Og det man er glad i, vil man gjerne ta vare på, sier Camilla

Dette førte henne til masterstudiet i Bioøkonomi ved NMBU, hvor hun kunne fordype seg i både skogfag og kvalitetsstyring/rapportering. Her fant hun glede i å «demontere» standarder og rammeverk, og å sy sammen rapportering og dokumentasjon som gir mening.

Akkurat nå jobber Camilla for Skogkurs (skogbrukets kurs- og kompetansesenter), som en del av traineeløpet i Trainee Innlandet. Her er hun ansatt som bærekraftstrainee, med hovedområde rapportering og strategisk utvikling. Hun jobber med å demontere forskjellige standarder for bærekraftsrapportering, og prøve å finne en praktisk måte å svare ut kravene til de forskjellige rapporteringene.

Camilla drømmer om å fortsette å jobbe med bærekraft, rapportering, og kvalitetsstyring innen skog- og trenæringen. Hun ønsker også å utnytte sin hobby med programmering i datahåndtering og -kobling.

-Vi får se når trainee-perioden er over. Både Moelven og Skogkurs står høyt i min «bok» blant potensielle arbeidsgivere. Ellers kunne det også vært gøy å  ta opp igjen arbeidet som ble påbegynt med Glommen Mjøsen under master oppgaven, og blant annet satt ideen om praktisk implementering av miljøtaksonomien til EU ut i livet, sier Camillla.

Vi er veldig glade for å ha Camilla med oss som skogambassadør. Hennes ferdigheter og lidenskap for både skog og teknologi vil være en stor ressurs for skognæringen.

Daniel Skar lærling i skogsarbeider faget i Allskog

Daniel Skar

Læring i skogsarbeider faget, Allskog SA

19 år gammle Daniel har en lidenskap for skog, gårdsdrift og motorkjøretøy. Etter å ha fullført VG1 naturbruk med skogprofil og VG2 skogbruk ved Mære landbruksskole, gikk han rett ut som lærling hos Allskog. Hans interesse for skog og natur startet tidlig, og han har alltid visst at han ønsket å jobbe i skogbransjen. Det […]

Les mer
Daniel Skar lærling i skogsarbeider faget i Allskog

Daniel Skar

Læring i skogsarbeider faget, Allskog SA

19 år gammle Daniel har en lidenskap for skog, gårdsdrift og motorkjøretøy. Etter å ha fullført VG1 naturbruk med skogprofil og VG2 skogbruk ved Mære landbruksskole, gikk han rett ut som lærling hos Allskog. Hans interesse for skog og natur startet tidlig, og han har alltid visst at han ønsket å jobbe i skogbransjen.

Det beste med å jobbe i skogbransjen, ifølge Daniel, er muligheten til å være ute i naturen og bruke kroppen fysisk. Han setter stor pris på de varierende arbeidsdagene som byr på mange interessante og utfordrende oppgaver. Daniel liker spesielt godt å være en del av prosessen med å forynge og vedlikeholde skogen.

Valget falt på skogbruk fordi han har en dyp interesse for skog og trives best når han er ute i naturen. Å kunne bidra til bærekraftig forvaltning av skogen og se direkte resultater av sitt arbeid er noe han verdsetter høyt.

Daniel planlegger å fortsette sin karriere i skogbransjen, og vurderer også å ta mer utdanning innen faget. Hans mål er å forbli aktiv i skogen og fortsette å jobbe med skogbruk, hvor han føler han kan gjøre en betydelig forskjell.

Følg Daniel og våre andre ambassadører på vår Snapchat og sosiale medier for å få et innblikk i deres spennende arbeids- og studiehverdag.

Edvard Lauritz Saethern

Edvard Lauritz Sæthern

Student bachelor i skogfag ved NMBU

Edvard er 24 år og kommer fra en gård på Magnor i Eidskog. Han studerer skogfag ved NMBU og er glad i jakt, skiturer og drikker gjerne god kaffe! ☕️ Han kommer fra en familie som er aktive i skogbruket, noe som ga han et godt innblikk i skognæringen fra tidlig alder. Sammen med broren […]

Les mer
Edvard Lauritz Saethern

Edvard Lauritz Sæthern

Student bachelor i skogfag ved NMBU

Edvard er 24 år og kommer fra en gård på Magnor i Eidskog. Han studerer skogfag ved NMBU og er glad i jakt, skiturer og drikker gjerne god kaffe! ☕️

Han kommer fra en familie som er aktive i skogbruket, noe som ga han et godt innblikk i skognæringen fra tidlig alder. Sammen med broren driver Edvard et firma hvor de leverer tjenester som skogkultur, trefelling, ved og veivedlikehold. Om sommeren tar de imot ungdomsskoleelever for å delta i planting og ungskogpleie. Faren er også en viktig bidragsyter og holder brødrene litt i tøylene. Broren har også skjønt at det er skogfag som gjelder, og kommer til Ås neste år.

Planen til Edvard har hele tiden vært å studere skogfag, men etter videregående ønsket han å bo på Lillehammer for å bli langrennsløper. Etter noen år måtte imidlertid han gi seg på grunn av en skade. Han startet deretter på den opprinnelige planen med skogfagstudier.

– Det er en spennende bransje med tanke på utvikling, mye meninger og ikke minst trivelige folk! Vi har også en skog hjemme som må stelles med i fremtida. 

Valget falt på NMBU på Ås fordi han har hørt mye positivt om både skolen og studiet fra familie og venner. Noe han selv nå også kan bekrefte.

– Veldig fin skole, godt studentmiljø og dyktige lærere! sier Edvard

Etter studiene er planen å fortsette og utvikle firmaet sammen med broren.

Sander Huslende Alfredsen, skogbrukssjef i eigersund kommune

Sander Huslende Alfredsen

Skogbrukssjef, Eigersund kommune

Sander er oppvokst på et småbruk i Buskerud. Til tross for planer om å bli dataingeniør, tok han sjansen og begynte på naturbruksprogrammet på Kongsberg VGS da han var litt skolelei. Dette førte han videre inn på VG2 Skogbruk og VG3 påbygg, før han tok bachelor og master i skogfag på NMBU. I dag er […]

Les mer
Sander Huslende Alfredsen, skogbrukssjef i eigersund kommune

Sander Huslende Alfredsen

Skogbrukssjef, Eigersund kommune

Sander er oppvokst på et småbruk i Buskerud. Til tross for planer om å bli dataingeniør, tok han sjansen og begynte på naturbruksprogrammet på Kongsberg VGS da han var litt skolelei. Dette førte han videre inn på VG2 Skogbruk og VG3 påbygg, før han tok bachelor og master i skogfag på NMBU.

I dag er sander skogbrukssjef for Eigersund, Sokndal, Bjerkreim og Lund kommuner i Dalane-regionen sør i Rogaland. Her håndterer han oppgaver som skoglovgivning, veibygging, økonomisk støtteadministrasjon og rådgivning til skogindustrien. I tillegg har han ansvar for kommunale skoger og deltar i vilthåndtering. Enten han gir råd til skogeiere om forvaltningspraksis, planlegger skogsveier eller utfører kontroller, setter han pris på interaksjonen med grunneiere og utfordringene hver dag bringer.

Selv om fokuset primært ligger i jobben som skogbrukssjef skal han fra høsten 2024 undervise i skog deltid for vinterlandbruksskolen på Jæren og ta et årsstudium i bærekraftig økonomi og ledelse på NMBU.

Kari Hunstad Morck, skogkulturleder i Glommen Mjosen Skog

Kari Hunstad Mørck

Skogkulturleder, Glommen Mjøsen Skog

Kari er en lidenskapelig skogkulturleder fra Ski i Akershus. Med en agronomutdannelse fra Tomb Vgs og en nylig fullført master i skogfag fra NMBU, er hun en drivkraft i skogbransjen. Hun har gjort seg bemerket ved å motta det prestisjetunge masterstipendet av landbruks- og matministeren høsten 2023, og fikk pris for både beste karakterer og […]

Les mer
Kari Hunstad Morck, skogkulturleder i Glommen Mjosen Skog

Kari Hunstad Mørck

Skogkulturleder, Glommen Mjøsen Skog

Kari er en lidenskapelig skogkulturleder fra Ski i Akershus. Med en agronomutdannelse fra Tomb Vgs og en nylig fullført master i skogfag fra NMBU, er hun en drivkraft i skogbransjen. Hun har gjort seg bemerket ved å motta det prestisjetunge masterstipendet av landbruks- og matministeren høsten 2023, og fikk pris for både beste karakterer og beste masteroppgave. Allerede før hun var ferdig med studiene, sikret Kari seg jobb i bransjen.

I sin nye rolle som skogkulturleder i Glommen Mjøsen Skog, er hun med på å forme fremtidens skog. Hun sier det beste med jobben er at hun får vært mye ute og det er svært meningsfylt å hjelpe dagens skogeiere med å ta riktige beslutninger så vi har sunn og frisk skog også i fremtiden. I tillegg setter hun pris på de gode kollegaene sine.

Kari kommer fra en familie med lange tradisjoner innen skogbruk, men det var skogbrukslæreren på Tomb vgs. vekket hennes interesse for faget. I fremtiden skal hun overta hjemgården og fortsette familiens drift med korn og litt skog.

Kari mener hun har verdens beste jobb og med sitt engasjement og lidenskap er hun en inspirasjon for alle som vurderer en karriere i skogbransjen.

gudmund-botnevik

Gudmund Botnevik

Prosjektstilling hos Fritzøe Skoger

28 år gamle Gudmund bor i Siljan i Telemark sammen med sin samboer og hund. Oppvokst på en gård har han alltid hatt en dragning mot skogen og det å være ute og fant tidlig interessen for motorsag og vedhogst. Etter å ha fullført VG1 Naturbruk i Bergen og deretter VG2 Skogbruk på Saggrenda videregående […]

Les mer
gudmund-botnevik

Gudmund Botnevik

Prosjektstilling hos Fritzøe Skoger

28 år gamle Gudmund bor i Siljan i Telemark sammen med sin samboer og hund. Oppvokst på en gård har han alltid hatt en dragning mot skogen og det å være ute og fant tidlig interessen for motorsag og vedhogst. Etter å ha fullført VG1 Naturbruk i Bergen og deretter VG2 Skogbruk på Saggrenda videregående skole i Kongsberg, begynte han å utforske mulighetene som skogbruket kunne tilby.

Etter en lærlingperiode hos Søndenaa Skogsdrift i Ryfylke og et år i militæret, tok Gudmund sats på høyere utdanning. Han fullførte en mastergrad i Skogfag ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i 2022. For Gudmund ble NMBU det naturlige valget etter anbefalinger fra tidligere studenter. En bror som også skulle begynne der, veide også tungt i beslutningen.

For Gudmund handler skogbruk om den perfekte balansen mellom ute- og inneaktiviteter, samt friheten til å styre sin egen arbeidsdag. Han setter stor pris på det kollegiale miljøet i bransjen, hvor diskusjoner og samarbeid er avgjørende for å finne optimale løsninger.

Gudmund har i dag en prosjektstilling hos Fritzøe Skoger frem til 2025 og ser optimistisk på fremtiden. Han håper på å sikre en fast stilling hos Fritzøe Skoger, hvor han allerede er involvert i spennende prosjekter som han ser frem til å følge til ende.

Les hele intervjuet med Gudmund

Christina Anouk Holtslag

Christina Anouk Holtslag

Student bachelor i skogbruk - Høyskolen i Innlandet, Evenstad

Christina er en 20 år gammel skogbrukstudent som bor i den rolige bygden Gravberget i Våler i Solør. Når hun ikke er opptatt med studiene, tilbringer hun mye tid med hundene sine og går turer i skogen med dem. Christina er også lidenskapelig opptatt av jakt, snøscooterkjøring og friluftsliv. Det som virkelig inspirerer Christina med […]

Les mer
Christina Anouk Holtslag

Christina Anouk Holtslag

Student bachelor i skogbruk - Høyskolen i Innlandet, Evenstad

Christina er en 20 år gammel skogbrukstudent som bor i den rolige bygden Gravberget i Våler i Solør. Når hun ikke er opptatt med studiene, tilbringer hun mye tid med hundene sine og går turer i skogen med dem. Christina er også lidenskapelig opptatt av jakt, snøscooterkjøring og friluftsliv.

Det som virkelig inspirerer Christina med å studere skogbruk er muligheten til å være ute i undervisningen og få se direkte sammenhengen mellom teori og praksis. Hennes interesse for skogbruk ble vekket på Sønsterud videregående skole og hun valgte å følge denne veien videre på Høgskolen i Innlandet avd. Evenstad, basert på anbefalinger fra tidligere studenter som roste skolens miljø og det aktive utelivet i undervisningen.

Selv om hun ennå ikke har bestemt seg for en spesifikk karrierevei, er Christina sikker på at den vil være innen skogbruket. Hun har til og med planer om å ta den nye deltidsmasteren i bærekraftig skogforvaltning som Evenstad tilbyr fra høsten 2024.

Les hele intervjuet med Christina

Ragnhild Ranstorp Karlstad skogbiologisk rådgiver

Ragnhild Ranstorp Karlstad

Skogbiologisk rådgiver, Viken Skog SA

Møt Ragnhild, en lidenskapelig skogbiologisk rådgiver i Viken Skog SA. Raghild er opprinnelig fra Hobøl i Indre Østfold, men har nå nylig slått seg ned i Ski med sin samboer etter fem år i Ås. Hun vokste opp på gård og hatt skogen rundt seg på alle kanter og det har satt dype røtter. Med […]

Les mer
Ragnhild Ranstorp Karlstad skogbiologisk rådgiver

Ragnhild Ranstorp Karlstad

Skogbiologisk rådgiver, Viken Skog SA

Møt Ragnhild, en lidenskapelig skogbiologisk rådgiver i Viken Skog SA. Raghild er opprinnelig fra Hobøl i Indre Østfold, men har nå nylig slått seg ned i Ski med sin samboer etter fem år i Ås. Hun vokste opp på gård og hatt skogen rundt seg på alle kanter og det har satt dype røtter.

Med en bachelor i biologi og en master i naturforvaltning fra NMBU i Ås har hun fått øynene opp for skogen som mer enn bare et landskap; den er et komplekst økosystem som huser utallige arter. Dette engasjerer Ragnhild som biolog og vekker hennes nysgjerrighet for artsmangfold.

– Naturfag og biologi har alltid vært mine favorittemner på skolen, og det falt seg derfor naturlig å gå den veien i videre studier, deler Ragnhild.

I Ragnhilds øyne er det beste med en jobb i skogbransjen den varierte naturen av arbeidet. Hun setter stor pris på den perfekte balansen mellom kontorarbeid og feltarbeid, og gleder seg over muligheten til å være ute.

Ragnhild er klar over den viktige rollen hun, sammen med kollegene i Viken skog, har når det kommer til å forvalte en fornybar ressurs og bevare det biologiske mangfoldet. Selv om mye allerede er oppnådd, tror Ragnhild at det er mer å gjøre for å møte utfordringene som ligger foran, og hun er fast bestemt på å være en del av denne utviklingen. Med en dyp forståelse av skogens kompleksitet og en tro på bærekraftig praksis, er Ragnhild en verdifull tilvekst til skogambassadørteamet.

Ragnhild er fullt klar over den avgjørende rollen hun, sammen med sine kolleger i Viken Skog, spiller i forvaltningen av en fornybar ressurs og bevaringen av det biologiske mangfoldet. Selv om mye allerede er oppnådd, tror Ragnhild at det fortsatt er mer å gjøre for å møte utfordringene som ligger foran. Hun er fast bestemt på å være en del av denne utviklingen. Med en dyp forståelse av skogens kompleksitet og en tro på bærekraftig praksis, er Ragnhild en verdifull tilvekst til skogambassadørteamet.

Les hele intervjuet med Ragnhild

skogambassadør mathilde granli

Mathilde Granli

Lærling skogsmaskinfører, Holth Skogsdrift AS

Mathilde bor i Rakkestad i Østfold. Hennes hjerte banker for skogen, og hun er ikke redd for å vise det – spesielt når det kommer til motorsagkonkurranser, der hun virkelig gjør det bra. Mathilde har tilbrakt 4 år på Tomb videregående skole hvor hun har fullført 2 år med naturbruk, et år agronom og et […]

Les mer
skogambassadør mathilde granli

Mathilde Granli

Lærling skogsmaskinfører, Holth Skogsdrift AS

Mathilde bor i Rakkestad i Østfold. Hennes hjerte banker for skogen, og hun er ikke redd for å vise det – spesielt når det kommer til motorsagkonkurranser, der hun virkelig gjør det bra.

Mathilde har tilbrakt 4 år på Tomb videregående skole hvor hun har fullført 2 år med naturbruk, et år agronom og et år med påbygg. Nå er hun lærling som skogsmaskinfører i Holth Skogsdrift som holder til i Rømskog. Her får hun praktisk erfaring med å håndtere skogsmaskiner og spiller en aktiv rolle i bærekraftig skogforvaltning.

Vi spurte Mathilde hva som motiverer henne mest ved å jobbe i skogbransjen, og svaret var klart:

– Det beste med å jobbe i skogbransjen er at man kan være mye ute samtidig som man får jobbe med forvaltning av skogen.» For Mathilde er det å kunne koble seg til naturen og bidra til dens bærekraftige utvikling det som gjør arbeidet i skogen så meningsfullt.

-Jeg har alltid likt å være ute, og ønsket å være en del av forvaltningen av skogen, fortsetter Mathilde.

Mathilde inspirerer ikke bare gjennom sitt engasjement for skogen, men også gjennom sitt sterke ønske om å være en pådriver for bærekraftig skogbruk og forvaltning. Mathilde er et levende eksempel på hvordan man kan gjøre lidenskap til karriere og forme en bærekraftig fremtid i skogen.

Les hele intervjuet med Mathilde

Ola Huse

Ola Huse

Student master i skogfag ved NMBU

Ola er opprinnelig fra Kongsberg hvor han gikk idrettsfag, men bor nå i Ås hvor han studerer master i skogfag. Ola begynte først på en bachelor i økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen NTNU i Trondheim, men etter et år valgte han å bytte til skogfag etter anbefaling fra en venn. Han er født og oppvokst på […]

Les mer
Ola Huse

Ola Huse

Student master i skogfag ved NMBU

Ola er opprinnelig fra Kongsberg hvor han gikk idrettsfag, men bor nå i Ås hvor han studerer master i skogfag.

Ola begynte først på en bachelor i økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen NTNU i Trondheim, men etter et år valgte han å bytte til skogfag etter anbefaling fra en venn. Han er født og oppvokst på et småbruk hvor skogen har vært en viktig del av oppveksten og interessen, og det falt seg derfor naturlig å gå denne veien ved valg av yrket.

Ola mener det beste med å studere skogfag er at man lærer direkte overførbare ting som brukes i arbeidslivet. Det er et mer «håndfast» studie, som passer han godt og det var nettopp dette han savnet på den første utdanningen han startet på. Mulighetene for jobber med kombinasjonen av feltarbeid og kontorarbeid er naturligvis også fristende. 

I studietiden går fritiden mye til varierte aktiviteter som trening, konserter og sosiale sammenkomster både med kjæreste og venner – alt dette er det gode muligheter for på NMBU! Ellers driver Ola med jakt, hunder og friluftsliv generelt.

Les hele intervjuet med Ola

Erlend Grande

Erlend Grande

Prosjektleder, Skogplanter Midt-Norge AS og skogkonsulent for Skogselskapet i Trøndelag

25 år gamle Erlend Grande fra Overhalla i Trøndelag fant interessen for skogfaget på videregående. På Naturbruk-linja på Grong Vgs. var egentlig jakt og friluftsliv hovedfokuset, men etter innføring i skogbruk ble det fullført bachelorgrad i skogbruk på Evenstad og master i skogfag ved NMBU. Interessen for faget bunnet først og fremst i det å […]

Les mer
Erlend Grande

Erlend Grande

Prosjektleder, Skogplanter Midt-Norge AS og skogkonsulent for Skogselskapet i Trøndelag

25 år gamle Erlend Grande fra Overhalla i Trøndelag fant interessen for skogfaget på videregående. På Naturbruk-linja på Grong Vgs. var egentlig jakt og friluftsliv hovedfokuset, men etter innføring i skogbruk ble det fullført bachelorgrad i skogbruk på Evenstad og master i skogfag ved NMBU.

Interessen for faget bunnet først og fremst i det å være ute. Videre oppdaget han at skogbruket som en arbeidsplass der det er mulig å kombinere arbeid ute og inne, samtidig som det er tilnærmet garanti for at du får jobb med en utdanning innen faget. Og slik ble han solgt.  

I dag jobber han 50 prosent som skogkonsulent for Skogselskapet i Trøndelag og 50 prosent som prosjektleder for Skogplanter Midt-Norge. Kontoret er på Kvatninga, på grensen til Namsos, men arbeidsplassen kan være i hele Trøndelag. 

Det Erlend liker best med skogfaget er den frie arbeidshverdagen med mange spennende arbeidsoppgaver. Har kan han styre mye selv og får kombinere feltarbeid med kontor på en fin måte. Samtidig jobber han mye med informasjonsformidling til ungdom og folk flest, noe han setter ekstra pris på. 

Etter arbeidstid har han fortsatt med jakt og fiske i vakre Trøndelag. Her er det flust av flotte friluftsområder, både for stor- og småviltjakt og fisking etter både fjellørret og laks.  

Les hele intervjuet med Erlend

SnapChat TikTok