Edvard Lauritz Sæthern

Edvard er 24 år og kommer fra en gård på Magnor i Eidskog. Han studerer skogfag ved NMBU og er glad i jakt, skiturer og drikker gjerne god kaffe! ☕️ Han kommer fra en familie som er aktive i skogbruket, noe som ga han et godt innblikk i skognæringen fra tidlig alder. Sammen med broren […]

Edvard er 24 år og kommer fra en gård på Magnor i Eidskog. Han studerer skogfag ved NMBU og er glad i jakt, skiturer og drikker gjerne god kaffe! ☕️

Han kommer fra en familie som er aktive i skogbruket, noe som ga han et godt innblikk i skognæringen fra tidlig alder. Sammen med broren driver Edvard et firma hvor de leverer tjenester som skogkultur, trefelling, ved og veivedlikehold. Om sommeren tar de imot ungdomsskoleelever for å delta i planting og ungskogpleie. Faren er også en viktig bidragsyter og holder brødrene litt i tøylene. Broren har også skjønt at det er skogfag som gjelder, og kommer til Ås neste år.

Planen til Edvard har hele tiden vært å studere skogfag, men etter videregående ønsket han å bo på Lillehammer for å bli langrennsløper. Etter noen år måtte imidlertid han gi seg på grunn av en skade. Han startet deretter på den opprinnelige planen med skogfagstudier.

– Det er en spennende bransje med tanke på utvikling, mye meninger og ikke minst trivelige folk! Vi har også en skog hjemme som må stelles med i fremtida. 

Valget falt på NMBU på Ås fordi han har hørt mye positivt om både skolen og studiet fra familie og venner. Noe han selv nå også kan bekrefte.

– Veldig fin skole, godt studentmiljø og dyktige lærere! sier Edvard

Etter studiene er planen å fortsette og utvikle firmaet sammen med broren.