velg skog - en skog av muligheter

Rekordinteresse for skogfagstudier ved NMBU og HINN Evenstad

Interessen for skogfagstudier har nådd nye høyder for høstsemesteret 2024, med en markant økning i søkere til bachelorprogrammet ved NMBU og det nye master deltidsstudiet ved HINN Evenstad.

skogfaglærer Nord universitet med studenter

Satser på skogfag i Steinkjer

Fra høsten 2025 kan du studere skogfag ved Nord universitet i Steinkjer. Den nye bachelorutdanningen blir til i tett samarbeid med skogbruksmiljøet i Trøndelag.

Med hjerne for realfag og hjerte for skog

Ragnhild Ranstop Karlstads (25) interesse for biologi har resultert i en mastergrad fra NMBU. Nå jobber hun som skogsbiolog i Viken Skog, hvor hun ivaretar naturen gjennom bærekraftig forvaltning av planter, skog og dyreliv.

Finner ro og fremtid i skogen

Christina Anouk Holtslag (20) får ro i sjelen av å være i skogen. Nå tar hun en bachelor i skogfag ved Høgskolen i Innlandet på Evenstad og satser på et yrkesliv i skognæringen.

Fra skolebenk til skogsmaskin 

Mathilde Granli (21) overrasket alle da hun byttet ut skolen og håndballen med skogsmaskiner og motorsag.  

Søker nye muligheter i skogen 

Ved en av Norges største skogeiendommer jobber Gudmund Botnevik (28) for å drifte skogen på en lønnsom måte, samtidig som han forvalter den med tanke på kommende generasjoner. – Vårt mandat er å etterlate den til neste generasjon i bedre forfatning enn vi fikk den, sier han.  

biologielever

Foredrag i Stavanger og Sandnes inspirerer biologistudenter til skogfagstudier

Velg Skog, ledet av daglig leder Kristin Slyngstad, har nylig gjennomført en inspirerende foredragsturné i Stavanger og Sandnes for videregående elever innen studiespesialisering – Biologi. Denne turnéen har vært en del av Velg Skog sitt engasjement for å fremme skogfagstudier blant ungdommer og øke bevisstheten om skogens betydning.

Velg skog inspirerer nye generasjoner på utdanningsmesser i Nord-Norge

Velg Skog har vært på en suksessfull foredragsturné i Nord-Norge, og nylig deltatt på utdanningsmesser i samarbeid med Terje Dahl, tidligere Fylkesskogssjef i Troms og Finnmark, og Gunnar Kvaal, tidligere Skogbrukssjef i Balsfjord, Tromsø, og Balsfjord.

Får nytt masterstudium i bærekraftig skogforvaltning

Fra og med høsten 2024 kan du på Evenstad studere Norges eneste masterstudium innen skogforvaltning som du kan ta på deltid og kombinere med jobb.

God jul fra kristin slyngstad1

God jul & godt nyttår!

2023 har vært et travelt og begivenhetsrikt år for Velg Skog. Med implementeringen av ny strategi og lanseringen av to flotte prosjekter, har organisasjonen styrket sitt engasjement for å fremme skogfaget og tilby spennende muligheter for unge skoginteresserte.

Får nytt masterstudium i bærekraftig skogforvaltning

Høsten 2024 åpner Høgskolen i Innlandet Norges eneste deltids masterstudium i bærekraftig skogforvaltning.

en gruppe lærlinger i skogsmaskinførerfaget samlet under lærlingesamling på Honne 25. november 2023

Fremtidsrettede skogsentusiaster samlet for faglig utvikling

Den 25. november 2023 kom lærlinger innen skogsmaskinførerfaget sammen for lærlingesamlingen i regi av MEF og Velg Skog. Dette forumet, som har etablert seg som en viktig arena for kunnskapsdeling og fellesskap, gir unge skogsentusiaster en unik sjanse til å utveksle erfaringer, lære av eksperter og bygge nettverk som varer livet ut.

Skogfagstudenter hedret av Landbruks- og matministeren

Landbruks- og matminister Geir Pollestad delte ut 225 000 kroner i «Velg Skog»-stipend til skogfagstudenter fra NMBU og HINN Evenstad. Se listen over mottakerne her!

masterstudent skogfag Gerhard Fuglem holder presentasjon på ROT-læring

ROT-læring om grønn næring i Trondheim

Trondheim, 24. oktober 2023 – Bankhallen i Melhus var vertskap for en spennende dag med ROT-læring om grønn næring, hvor Gerhard Fuglem, en dyktig masterstudent innen skogfag ved NMBU, var til stede for å dele sin ekspertise med engasjerte elever fra 8. trinn.

Oppdaget en skog av muligheter

Jakt- og fiskeentusiasten Erlend Grande (26) lot seg lokke av de mange mulighetene som finnes i skognæringen. Nå sjonglerer han to jobber i hjembygda og har hele Trøndelag som arbeidsplass.

Drømte alltid om en jobb i naturen

Verken stygge kommentarer eller sykdom kunne stoppe Tora Elise Ertsås Aurstad (24) fra å gjøre det hun ville: Å utdanne seg til en jobb i skognæringen.

Karrieredag på NMBU

Karrieredag på NMBU

Velg Skog var en del av NMBUs energifylte karrieredag den 4. oktober! Vi hadde vår egen stand, der studenter og bedrifter kunne mingle og dele ideer.

Lars Erik Rønningen fra Skogselskapet Hedemark fortalte om Velg Skog sitt JOB:U prosjekt

Engasjerende møte med skogfagstudentene på Evenstad

3. oktober 2023 hadde Kristin Slyngstad og Lars Erik Rønningen gleden av å møte de entusiastiske skogfagstudentene på Evenstad for en fin prat om skogbransjen og karrieremulighetene den tilbyr. Dette møtet ble en platform for å dele innsikt om Velg Skogs mangfoldige aktiviteter og viktige initiativer.

Valgte skogen fremfor Excel-arkene

Ola Huse (24) avbrøt et bachelor-løp i økonomi og byttet ut studielivet i Trondheim med skogfag på Ås. Det har han aldri angret på.