en gruppe lærlinger i skogsmaskinførerfaget samlet under lærlingesamling på Honne 25. november 2023

Fremtidsrettede skogsentusiaster samlet for faglig utvikling

Den 25. november 2023 kom lærlinger innen skogsmaskinførerfaget sammen for lærlingesamlingen i regi av MEF og Velg Skog. Dette forumet, som har etablert seg som en viktig arena for kunnskapsdeling og fellesskap, gir unge skogsentusiaster en unik sjanse til å utveksle erfaringer, lære av eksperter og bygge nettverk som varer livet ut.

Skogfagstudenter hedret av Landbruks- og matministeren

Landbruks- og matminister Geir Pollestad delte ut 225 000 kroner i «Velg Skog»-stipend til skogfagstudenter fra NMBU og HINN Evenstad. Se listen over mottakerne her!

masterstudent skogfag Gerhard Fuglem holder presentasjon på ROT-læring

ROT-læring om grønn næring i Trondheim

Trondheim, 24. oktober 2023 – Bankhallen i Melhus var vertskap for en spennende dag med ROT-læring om grønn næring, hvor Gerhard Fuglem, en dyktig masterstudent innen skogfag ved NMBU, var til stede for å dele sin ekspertise med engasjerte elever fra 8. trinn.

Oppdaget en skog av muligheter

Jakt- og fiskeentusiasten Erlend Grande (26) lot seg lokke av de mange mulighetene som finnes i skognæringen. Nå sjonglerer han to jobber i hjembygda og har hele Trøndelag som arbeidsplass.

Drømte alltid om en jobb i naturen

Verken stygge kommentarer eller sykdom kunne stoppe Tora Elise Ertsås Aurstad (24) fra å gjøre det hun ville: Å utdanne seg til en jobb i skognæringen.

Karrieredag på NMBU

Karrieredag på NMBU

Velg Skog var en del av NMBUs energifylte karrieredag den 4. oktober! Vi hadde vår egen stand, der studenter og bedrifter kunne mingle og dele ideer.

Lars Erik Rønningen fra Skogselskapet Hedemark fortalte om Velg Skog sitt JOB:U prosjekt

Engasjerende møte med skogfagstudentene på Evenstad

3. oktober 2023 hadde Kristin Slyngstad og Lars Erik Rønningen gleden av å møte de entusiastiske skogfagstudentene på Evenstad for en fin prat om skogbransjen og karrieremulighetene den tilbyr. Dette møtet ble en platform for å dele innsikt om Velg Skogs mangfoldige aktiviteter og viktige initiativer.

Valgte skogen fremfor Excel-arkene

Ola Huse (24) avbrøt et bachelor-løp i økonomi og byttet ut studielivet i Trondheim med skogfag på Ås. Det har han aldri angret på.

velg skog daglig leder kristin slyngstad og NMBU student Gerhard Fuglem på velg skog stand under utdanningsmessa i Åsneshallen

Promoterte skogfag på Åsnes

Velg Skog var til stede på utdanningsmessen i Åsneshallen den 27. september, hvor vi entusiastisk promoterte skogfag som en spennende og bærekraftig utdanningsvei.

jente med jeg elsker skog ull-genser

Årets JOB:U i gang

Skognæringen sliter med å rekruttere mange nok unge til fremtidige jobber i skognæringen. JOB:U er et vellykket sommerjobb-prosjekt i Hedmark som nå utvides til en nasjonal satsing.

pallen EM i skogbruksferdigheter

EM i Skogbruksferdigheter 

EM i Skogbruksferdigheter ble for første gang arrangert i Norge.

Feltdag 15. april, avslutningen av årests PEFC-kurs for skogfagstudenter

PEFC kurs for skogfagstudentene på Evenstad og NMBU

Velg Skog, PEFC Norge og Skogkurs arrangerte PEFC kurs for skogfagstudentene på Evenstad og NMBU.

en gjeng med folk på skogdag på sønsterud vgs

Skogen i fokus på Sønsterud skole

Sønsterud skole arrangerte skole-skogdag fredag 21. april og familiedag med «Skogen i fokus» lørdag 22. april

Vellykket kveld på NMBU!

28. mars 2023 gjennomførte vi en vellykket kveld sammen med skogfagstudentene på NMBU hvor ni unge ex-NMBU`ere i ulike stillinger presenterte seg.

Elevbesøk på Evenstad

Velg Skog møtte 40 interesserte elever fra Mære VGS som ville lære mer om studievalgs­muligheter.

Evenstad

Åpen dag Evenstad 17/3

Ta turen til Åpen dag Evenstad fredag 17. mars og få innblikk i studiemulighetene der.
De har blant annet tilbud om bachelor skogfag. Der har du nærmest jobbgaranti!

Sykkelsti

Flott sommerjobb for studenter

Studenter på skogfag kan nå søke på sommerjobb hos Statens Vegvesen. Jobben innebærer å registrere risikotrær langs gang- og sykkelvegnettet i Oslo/omegn.

God jul og godt nytt år

2022 har vært et innholdsrikt år for Velg Skog. En stor seier er dobling av LUF-midler fra LMD fra og med 2023. – I tillegg har vi sluttført to bransjeprosjekt, sier Kristin Slyngstad som er godt fornøyd med sitt første år som daglig leder i Velg Skog.

Landbruks- og matminister Sandra Borch delte ut Velg Skog stipend til skogfagstudenter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Høgskolen i Innlandet (HINN – Evenstad).

Skogfagstudenter hedret av Landbruks- og matministeren

Landbruks- og matminister Sandra Borch delte ut Velg Skog stipend til skogfagstudenter fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Høgskolen i Innlandet (HINN – Evenstad).

God stemning på landssamlingen for skogsoperatørlærlingene. Her fra Honnetoppen hvor det ble servert gløgg og pepperkaker.

Skogsoperatørlærlingene ble feiret på Honne

Lørdag 20. november var det duket for faglig påfyll og feiring av landets skogsoperatørlærlinger på Honne. Samlingen ble arrangert av Maskinentreprenørenes forbund (MEF) og Velg Skog.