Verdens største studentby i massivtre på NMBU

– Jeg er kjempefornøyd med at Ås har så god dekning på studenthybler og at hyblene holder så god standard. Det er 295 hybler som er klare nå, alle er leid ut og prosjektet er levert helt i henhold til tidsplanen, sier Lars Atle Holm, administrerende direktør ved NMBU og styremedlem i Studentsamskipnaden i Ås […]

– Jeg er kjempefornøyd med at Ås har så god dekning på studenthybler og at hyblene holder så god standard. Det er 295 hybler som er klare nå, alle er leid ut og prosjektet er levert helt i henhold til tidsplanen, sier Lars Atle Holm, administrerende direktør ved NMBU og styremedlem i Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs).

-Massivtre er et veldig bærekraftig materiale, noe som kler NMBU godt. Dette blir flott og funksjonelt for studentene våre og den nye studentbyen ligger også svært nært campus, sier adm. dir. NMBU, Lars Atle Holm.

Studentsamskipnaden i Ås er byggherre

Det er SiÅs som er byggherre for studentboligene, mens totalen­treprenør er Veidekke Entreprenør as, i det som til slutt skal bli 795 studentboliger i massivtre. Dette er en av de største byggeprosjektene i massivtre i Europa.  

– Vi ønsket å bygge i massivtre fordi det er klart best miljømessig og fordi det er en rask og effektiv byggemetode. Massivtre gir også et bedre inneklima og arbeidsmiljø. Og studentene elsker å bo i tre-hus, sier Endride Berg, adm. dir. Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs).

Sterkt forskningsmiljø på NMBU

Professor i treteknologi ved NMBU, Anders Q. Nyrud, har påpekt at en av de store fordelene med massivtre er materialets styrke: – Det gjør det godt egnet til større offentlige bygninger, inkludert skole- og helsebygg, hybel- og leilighetskomplekser. Økt bruk av tre i bygg er et uttalt politisk virkemiddel i kampen om å redusere Norges klimagassutslipp.

-En av grunnene til at massivtre egner seg i store bygninger er treets styrkeegenskaper, sier Anders Q. Nyrud som er professor i treteknologi.

Inspirerende for skogfagstudentene

-Dette er virkelig god reklame for bruk av tre og skogbruket som faktisk produserer, henter ut og foredler denne fantastiske råvaren sier Jørn Lileng, daglig leder i Velg Skog. -Også må det være inspirerende for skogfagstudentene på NMBU og selv kjenne på kroppen det gode bomiljøet massivtre gir, avslutter lileng.

Les mer om miljøvennlig massivtre hos NMBU

Les hele nyhetssaken på NMBU her