Skogpodder for enhver smak

Skogbruket har kastet seg over podkasttrenden. Nå kan du lytte til mange skogtemaer, fra tungt faglige til morsomme og opplysende. Her er det noe for alle.

Podkastene favner vidt innenfor skog- og trenæringen. Her hører du om utdanning og rekruttering, faglig fordypning i skogsvei, skogkultur og diverse miljøhensyn, kvinner i skogbruket, ungdomsredaksjonen, skogindustrien og det grønne skiftet pluss mye mer.


Hva er podkast?

Podkast er lydprogrammer du kan laste ned til smarttelefon, nettbrett o.l. og høre på hvor som helst og når som helst. Podkaster er ideelle til fordypning fordi de ikke trenger å ta hensyn til faste sendeflater. Det er tid til god kontakt og relasjon mellom deltagerne som ofte gir en uformell og lett tone. Podkastene er gjerne tilgjengelig direkte fra de ulike nettsidene eller nedlastbare via Spotify og iTunes samt til apper som Podkaster (iPhone) og Podcast Go, BeyondPod (Android).

Hvorfor ikke fylle ledige stunder og late sommerdager med å lytte til alt det interessante som skjer i skogbruket og alle de fantastiske mulighetene skogstrærne representerer. 


Velg Skog ønsker deg både god sommer og god lytting!

SKOGKURSPODDEN (link):  

Produseres av Skogkurs og ble lansert august 2018. Har pr. juni 33 episoder og et bredt utvalg av faglige temaer. Podkastene har hatt 25.000 avspillinger med et gjennomsnitt på 778 pr. episode. Ungdomsredaksjonen har blant annet en episode om skogbruksutdanningen og rekrutteringen til skogbruket.

MYKLEBY & MYRBAKKEN (link): 

Podkasten hadde oppstart februar 2020 med ‘Den som roper i skogen får svar’. Har pr. juni 19 episoder. Her møter du to skogbrukere som diskuterer ulike temaer knyttet til skogen i Norge, og som ønsker å spre skogsglede med engasjement og faglige samtaler.

LYDEN AV SKOGBRUK (link): 

Produseres av Kvinner i skogbruket og har pr. juni 24 episoder. Podkastene har et spesielt fokus mot kvinnene i skogbruket hvor du møter både skogstudenter og ansatte i skogbruket som snakker om mange forskjellige saker og problemstillinger i næringen på en jordnær måte.

WOODCAST (link):  

En ny podkast som produseres av Norsk Skogbruk for WoodWorks og Norsk Treteknisk Institutt. Her kommer det historier fra skog- og trenæringen med fokus mot det grønne skiftet, verdiskaping og arbeidsplasser. I første episode fra 29. mai møter du Innovasjon Norge og hører om hvordan et klyngesamarbeid fungerer godt .

SKOG & FLISESPIKKERI (link): 

Viken Skog lanserte nylig sin podkast hvor du skal få møte skogengasjerte folk som ser skogen for mer enn bare trær. I første episode 18. juni møter du en skogbruksleder som jobber i skogene i gamle Østfold fylke. Utover sommeren kommer flere episoder.